2017. július 12. 17:00

Átalakulóban a magyar jégkorong támogatása.

Véget ér a MOL és a Magyar Jégkorong Szövetség hosszú évekre visszatekintő szponzori együttműködése - írta ma a 24.hu. A portál értesülését nem sokkal később hivatalosan megerősítették: a szövetség honlapján megjelent írás szerint a szervezetnél sajnálják, hogy a következő szezonra már nem tudtak kölcsönösen előnyös feltételekben megállapodni a bajnokságot is magába foglaló Liga szponzorációjáról. Sajtóhírek szerint a MOL 150-200 millió forinttal segítette évről évre a szövetséget.

A magyar válogatott, készen a meccs kezdésére 

A témával foglalkozott a legnagyobb magyar jégkorongos hírportál, a jkb.hu is. Az ott megjelent cikk árnyalta a 24.hu feldolgozását. A sportportál szerint nem azért szűnt meg az együttműködés, mert az óriáscégnél elégedetlenek lennének a jégkorongsport nemrég megújult vezetésének munkájával. Az pedig a szövetség tájékoztatásából derül ki, hogy a válogatott fő támogatója 2017 végéig továbbra is a MOL marad.

A mai hírek szerint a MOL helyére egy új társaság érkezhet. Az mfor meg nem erősített információja szerint a Szerencsejáték Zrt neve is felmerült, mint új főszponzor. Az biztos, hogy az állami tulajdonban lévő cégtől nem áll távol az ilyen jellegű szerepvállalás, a labdarúgás és a kézilabda szponzorációjában is jelen van.

Baka F. Zoltán

mfor.hu