2014. december 4. 18:43

Valamit nagyon jól csinál az elektromosautó-gyártó, ha jó pár pontot ráver a német sportkocsi márkára egy felhasználói elégedettség mérésen.

A Tesla zsinórban másodszor nyert meg egy amerikai ügyfél-elégedettségi felmérést, nem is akárhány ponttal. Elon Musk kocsijai ugyanis a maximális 100 pontból 98-at hoztak, míg a Porsche összességében csak 87-et. Persze a német gyártó egyes modelljei, úgy mint a Cayman és annak kabrió változata, a Boxster 91 pontot szerzett, de még ezek is messze elmaradnak a Model S számaitól. Szintén igen jól szerepelt egy másik kultikus sportkocsi, méghozzá a Chevrolet Corvette Stingray 95 ponttal.

A pontok egyébként valójában százalékok, azt jelzik, hogy a tulajdonosok hány százaléka választaná ugyanazt a modellt még egyszer. A felmérés 350 ezer különféle típust vizsgált 1 és 3 éves kor között, olyan tulajdonságokra kérdezve, mint a külső, a kényelem, a pakolhatóság, a gazdaságos üzem, a fenntartási költségek, a minőségérzet és a vezetési élmény.

A felmérés alapján készült jelentés kiemeli, hogy a Tesla nem csak tágasságával, kényelmével és a vezetési élményével nyerte a versenyt, hanem a rendkívül alacsony fenntartási költségeivel is. Bár ez utóbbi nem véletlen, ha elektromos autókat hasonlítunk hagyományos meghajtásúakkal. A hibridek egyébként nagy átlagban jobban szerepeltek a saját kategóriájukban, mint benzines vagy dízeles társaik.

A felmérés úgy kellett a gyárnak, mint egy falat kenyér, ugyanis egy éve fejeződött be az a négy hónapig tartó vizsgálat, amelyet a Teslák korábbi kigyulladásával kapcsolatban folytattak, és amely finoman szólva nem festett túl jó képet a méregdrága kocsikról. A vizsgálat végül nem állapított meg olyan hibát, amely miatt tömegével kellett volna visszahívni a Teslákat, így a vállalat továbbra is az eladások felpörgetésére és a hamarosan érkező Model X szabadidő-autó fejlesztésére tud fókuszálni.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.