TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nicolas Sarkozy francia elnök csütörtökön kilátásba helyezte, hogy országa autóiparának jelentős pénzt fog juttatni kormánya, majd a francia bankok vezetőinek üzente, hogy átmenetileg le kellene mondaniuk vaskos prémiumaikról.

Sarkozy az autóiparnak akkor ígért nagy pénzt, amikor éppen látogatást tett a Peugeot-Citroen gyárban. Az elnök azt mondta, hogy az ágazat felemelését szolgáló terv január végén meglesz. A nehéz helyzetbe került járműipart, beleértve a beszállítókat is, hitelek mellett garanciák vállalásával is támogatná a kormányzat. Megjegyezte, nem tekintené viszont jónak, ha a francia autóipar elsősorban külföldi beruházásokkal próbálná javítani versenyképességét, szívesebben látná, ha Franciaországban erősítené pozícióját.

A Peugeot-Citroen magánvállalat, a Renault-ban 16 százalékos állami részesedés van. Az autógyárak közül a Renault éves finanszírozási igényét 9 milliárd euróra becsülik. A kormány 1,3 milliárd eurós garanciavállalásra már jelezte készségét a járműiparnak.

A bankokkal kapcsolatban Sarkozy "minimális gesztusnak" nevezte vezetőik lemondását a nagy prémiumokról, miközben a pénzintézeteket azért bírálta, hogy az állam nyújtotta pénzügyi mankót - amelynek értéke eddig is már sokmilliárd eurónyi - részben saját részvényeik visszavásárlására költik, és nem kis osztalékokat akarnak fizetni.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.