TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az új IAS szabványok jelentős hatást gyakorolhatnak a legnagyobb európai bankok eredményére - vélekednek a Merrill Lynch szakértői.

Mérlegfőösszegüket tekintve a legnagyobb pénzintézetek, így a Royal Bank of Scotland, UBS, BNP Paribas és Bank of Ireland átlagosan 17 százalékos egy részvényre jutó eredményromlással számolhatnak, köszönhetően az új elszámolási rendszer sajátosságainak.

A 2005 januárjában életbe lépő szabályozás ugyanis új módszereket tartalmaz több banki tevékenység számviteli elszámolására, így a származékos ügyletek vagy a biztosítási üzletágak tevékenységét illetően is komoly változások lesznek. Nem véletlen, hogy a Merrill Lynch egyik szakértője az új IAS szabványok kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a pénzügyi elszámolási rendszer legnagyobb változása lesz, amelynek eddig tanúja lehettünk.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Bevezetés előtt az új számviteli rendszer
Nem ismerik a hazai vállalatok a számviteli törvény módosításait
Az IFRS bevezetésének hatása a controllingra
Az új számviteli szabványok komoly kihívást jelentenek majd a cégeknek
Az IASB új standardja az üzleti kombinációk elszámolásaira

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.