TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A francia gazdaság egyelőre megmenekült a recessziótól: a harmadik negyedévben 0,1 százalékos növekedést ért el a második negyedhez képest, közölték a francia statisztikai hivatalban hétfőn végleges adatként. A novemberben kiadott első becslés is 0,1 százalékos növekedésre szólt.

A francia gazdaságot kivételesen a lakossági fogyasztás mentette meg: az 0,2 százalékkal nőtt, miközben a beruházások visszaestek. Az export 1,4 százalékkal, az import ellenben 1,7 százalékkal nőtt a harmadik negyedben, szintén fékezve a GDP-növekedést. A harmadik negyedévben a francia GDP 0,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A második negyedben a francia hazai össztermék 0,3 százalékkal csökkent az előző negyedhez viszonyítva, de 1,2 százalékkal több volt a tavalyi második negyedévinél.

Tavaly átlagosan 2,1 százalékkal, 2006-ban 2,4 százalékkal bővült a francia gazdaság, amely nagyságra a második az euróövezetben.

Az euróövezet az átlag szintjén két egymást követő negyedévi visszaeséssel recesszióba került a harmadik negyedben: a második és a harmadik negyedévben egyformán 0,2-0,2 százalékkal csökkent a térség összesítette GDP-je az előző negyedhez képest. Ennek főleg a legnagyobb euróövezeti gazdaság, Németország volt az oka: ott a második negyedben 0,4 százalékkal, a harmadik negyedben 0,5 százalékkal csökkent a hazai össztermék az előző negyedhez viszonyítva.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.