1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Öt holland bank adósbesorolását rontotta le a Moody's a nehéz működési környezetre hivatkozva, valamint a gazdasági kilátások lefelé mutató kockázata miatt.

A Moody's hitelminősítő pénteken az ABN Amro Bank és az ING minősítését két fokozattal A2-re minősítette, a LeasePlanét Baa2-re, a Rabobankét Aa2-re, az SNS Bankét pedig egy fokozattal rontotta Baa2-re.

Az ING esetében azonban úgy véli a hitelminősítő, hogy mivel az ügyelek a betétek nagy részét interneten keresztül helyzeték el, a bank sérülékenyebb a betétkivonásokkal szemben.

A hitelminősítő a folytatódó válságra hivatkozott a leminősítés során, de szerepet játszott az euróövezeti adósságválság miatt gyengélkedő regionális gazdasági gyengélkedés is. Mivel Hollandia egy nyitott, az EU-ban mélyen beágyazódott gazdaság, ezért arra számít, hogy a holland GDP 2012-ben 0,6 százalékkal fog csökkenni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!