TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A termelés mindent egybevetve 0,8 százalékkal mérséklődött a márciusihoz képest.

Áprilisban az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a márciusi kimagasló 14,1 százalékos növekedést követően. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 2,5 százalékkal nőtt. A jelentős eltérést a kiigazított és a nyers adat között az okozta, hogy idén áprilisban hárommal kevesebb munkanap volt, mint egy évvel azelőtt - jelentette szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,8 százalékkal mérséklődött.

Az év első négy hónapjában 4,9 százalékkal emelkedett az ipari kibocsátás.

Az adatok megegyeznek a június 7-én kiadott első becsléssel.

Az ipar belföldi értékesítése gyakorlatilag stagnált - 0,1 százalékkal nőtt - ezen belül a feldolgozóiparé 3,1 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához képest.

Az ipari export volumene 4,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipari exportértékesítésen belül a 36 százalékot képviselő járműgyártás kivitele 11,2 százalékkal visszaesett. A feldolgozóipari export 16 százalékát adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai azonban 4,8 százalékkal nőttek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.