2017. október 5. 08:01

Egyáltalán nem kizárt, hogy végül ellehetetlenül a Kopaszi-gátra szánt Mol Campus - írja a hvg.hu.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A kormány nem fogja hagyni a felhőkarcoló felépülését - mondta Csepreghy Nándor államtitkár a hvg.hu-nak. Hozzátette: a kormánynak mindegy, hogy Mol-székház vagy lakások épülnek, azon lesz, hogy oda ne épüljön toronyház. Elmondása szerint a beruházók meg sem keresték a témával a Miniszterelnökséget.

Budapest UNESCO világörökségi besorolását semmi még csak nem is fenyegetheti a kormány szerint. A kopaszi-gáti épület pedig fenyegeti az intakt budai sziluettet, belóg a látképbe.

Így nézne ki a tervezett felhőkarcoló

Korábban egyébként Csepreghy főnöke, Lázár János is arról beszélt, hogy a Parlamentnél, vagyis 96 méternél magasabb épületeket a mohóság szimbólumának tekinti.

Ha egyébként valaha is épülne felhőkarcoló Budapesten, annak a kormány álláspontja szerint egy unikális épületnek kell lennie, nem pedig egy módosított típustervnek.

mfor.hu