TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az év első három hónapjában tovább nőtt a magyarországi lízingpiac, a finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedés éves összevetésben - közölte a Magyar Lízingszövetség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tagvállalatok több mint 18 ezer új szerződést kötöttek, ami 4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A bruttó eszközérték március végén 150 milliárd forintot tett ki, 15,5 százalékkal többet a 2014-ben mérthez képest, és 2010 óta ez a legjobb első negyedéves adat.

A finanszírozott összegen belül a termelőeszközök 57 milliárd forintot tettek ki, ami 36 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

A közlemény idézi Jenei Viktort, a szövetség elnökét, aki szerint ez azt jelzi, hogy a vállalkozások elsősorban a termelésük fejlesztéséhez vették igénybe a lízingkonstrukciókat. Hozzátette, a jegybanki hitelprogramhoz köthető szerződéseknél a finanszírozott összeg 25 milliárd forintot tett ki, 24 százalékos volt a program részesedése a teljes növekedésen belül.

A lízingszövetség szerint a jövőben az agrárvállalkozások részesedése növekszik majd a finanszírozott összegen belül. Az első negyedévben az agrárvállalkozások esetében a finanszírozott összeg 9,5 milliárd forintot tett ki, ami 64 százalékos növekedés éves összevetésben. A szövetség tagvállalatai 1152 finanszírozási szerződést kötöttek agrárvállalkozásokkal, ami több mint a duplája az előző év azonos időszakában elért szerződésszámnak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.