2015. május 19. 13:10

Az év első három hónapjában tovább nőtt a magyarországi lízingpiac, a finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedés éves összevetésben - közölte a Magyar Lízingszövetség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tagvállalatok több mint 18 ezer új szerződést kötöttek, ami 4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A bruttó eszközérték március végén 150 milliárd forintot tett ki, 15,5 százalékkal többet a 2014-ben mérthez képest, és 2010 óta ez a legjobb első negyedéves adat.

A finanszírozott összegen belül a termelőeszközök 57 milliárd forintot tettek ki, ami 36 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

A közlemény idézi Jenei Viktort, a szövetség elnökét, aki szerint ez azt jelzi, hogy a vállalkozások elsősorban a termelésük fejlesztéséhez vették igénybe a lízingkonstrukciókat. Hozzátette, a jegybanki hitelprogramhoz köthető szerződéseknél a finanszírozott összeg 25 milliárd forintot tett ki, 24 százalékos volt a program részesedése a teljes növekedésen belül.

A lízingszövetség szerint a jövőben az agrárvállalkozások részesedése növekszik majd a finanszírozott összegen belül. Az első negyedévben az agrárvállalkozások esetében a finanszírozott összeg 9,5 milliárd forintot tett ki, ami 64 százalékos növekedés éves összevetésben. A szövetség tagvállalatai 1152 finanszírozási szerződést kötöttek agrárvállalkozásokkal, ami több mint a duplája az előző év azonos időszakában elért szerződésszámnak.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.