<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar tulajdonban álló vállalkozások fontosságára hívta fel a figyelmet Orbán Viktor a Coop üzletlánc megalapításának 15. évfordulója alkalmából szervezett budapesti ünnepségen. A kormányfő szerint ugyanis a nemzetközi versenyben csak akkor tud az ország részt venni, ha rendelkezik megfelelő tőkével, tulajdonnal.

Orbán Viktor a szerdai rendezvényen hangsúlyozta, a nemzetközi gazdaság - közte a kereskedelem - határokon túlmutató karaktere nem jelenti azt, hogy ne képviselnének különlegesen nagy értéket azok a vállalkozások, amelyek magyar tulajdonban állnak. A nemzeti és a nemzetközi nem áll ellentmondásban egymással - jelentette ki, megjegyezve, "csak akkor tudjuk felkötni az alsóneműnket, ha van alsóneműnk; ha nincs, nincs mit felkötnünk a nemzetközi versenyben".

A tisztességes, hazai vállalkozások olyan alapot jelentenek, amelyekre fel lehet építeni a megújuló és talpra álló magyar gazdaságot - közölte a miniszterelnök. "Az önök cégei kézzelfogható értékeket állítanak elő, magyar emberek tömegének adnak megélhetést, és ha átmeneti nehéz idők járnak, mint ahogy ez most is igaz, akkor panasz és zokszó nélkül elfogadják, hogy arányos hozzájárulást kérünk tőlük az ország minél gyorsabb megújulása érdekében" - tette hozzá.

"Önök a sikeres magyar gazdaság" - mondta az ünnepség résztvevőinek Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy kormánya tisztelettel tekint minden olyan vállalkozásra és vállalkozóra, amely és aki eredményesen tud működni különösen egy olyan nehéz időszakban, "amikor még drágábban adják a sikert".

Álláspontja szerint a Coop üzletlánc nem egyszerűen eredményes, hanem megbecsülést is szerzett magának, ugyanis az üzletlánc az országban az egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztató, teljes mértékben magyar tulajdonban áll, 90 százalékban Magyarországon készült cikkeket forgalmaz, profitja pedig Magyarországot gazdagítja. "Egy olyan országban, ahol hiányzik egymillió munkahely, ahol hiányzik egymillió legálisan foglalkoztatott munkavállaló, ott különös és a könyvelésből kiolvasható adatokon messze túlmutató jelentősége van a Coop által képviselt modellnek" - emelte ki.

Orbán Viktor úgy vélte, a Coop másfél évtizedének folyamatos gyarapodása bebizonyította, hosszú távon megéri tisztességesnek lenni, megéri az egyenes úton járni.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.