<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Groupama Garancia Biztosító tavalyi díjbevétele 4,9 százalékos növekedéssel 91,3 milliárd forintot tett ki, a növekedés háromszorosa a teljes piac 1,6 százalékos díjbevétel növekedésének - jelentette be Yann Ménétrier vezérigazgató a biztosító sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Az életbiztosításokból származó díjbevétel 56,6 milliárd, míg a nem életbiztosításokból származó 44,7 milliárd forintot tett ki. A magyar számviteli szabályok szerint számított eredmény az  előző évinek egyharmada, 3,474 milliárd forint volt. A rendkívüli tartalékok és a bankadó nélkül az eredmény 6,516 milliárd forintot tett volna ki, ekkor a csökkenés csak 14 százalék lett volna - tette hozzá a vezérigazgató.

A természeti katasztrófák miatt 75 ezer bejelentést kapott a biztosító, emiatt 7,26 milliárd forintot kellett kifizetni. A mezőgazdasági biztosítások kárai pedig 70 százalékkal növekedtek, emiatt a többlet kifizetés meghaladta az egymilliárd forint volt. A különadó pedig 3,7 milliárd forint volt - mutatta be az eredményrontó tényezőket a vezérigazgató.

A lakásbiztosításoknál megőrizte második helyét a Groupama Garancia. A vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágban 74 százalékos növekedést ért el a cég, a nagyvállalati és ipari biztosításoknál pedig 9 százalékkal nőtt a díjbevétel.

Idén a megtakarítási-, ezen belül is a nyugdíj előtakarékossági biztosításokat helyezi előtérbe a Groupama - mondta Csonka István vezérigazgató helyettes. A  kétezer fős saját értékesítő részlegnek a nyugdíj tanácsadás lesz a fő feladata. A fontosságot azzal indokolta a vezérigazgató helyettes, hogy 2030-ra minden aktív személyre két nyugdíjas jut.

Yann Ménétrier elmondta, hogy 15 autójavító céggel szerződött a biztosító arra, hogy a kárt szenvedett ügyfelek - az idegen szolgáltatónál jobb minőségű - kiszolgálást kapjanak. A teszt üzem után kiterjesztik a szolgáltatást, úgy ahogy a francia anyabiztosítónál természetes: a baleset helyszínére küldik a csereautót, majd az ügyfél által megjelölt helyre a kijavított kocsit.

MTI