<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem lehet kijelenteni, hogy a Magyarországgal szomszédos országok adórendszerei kedvezőbbek lennének a magyarnál, mivel a magyar szabályozás számos részletben jobban kedvez a vállalatoknak - mondta el Beer Gábor, a KPMG magyarországi adópartnere szerdán sajtótájékoztatón.

A Complex Kiadó Adózás a környező országokban címmel megjelent új kiadványának bemutatóján Beer Gábor kiemelte: egy társaságnak sok szempontot kell mérlegelnie, ha külföldre akarja telepíteni tevékenységét, így nem dönthet csak az alapján, hogy hol, mekkora a társasági adó, vagy a munkabér utáni elvonás.

Rámutatott: a környező országokban egyes adózási szabályozások kedvezőbbek a magyarnál, ugyanakkor mások Magyarországon előnyösebbek, ezért minden vállalatnak saját üzleti terve alapján kell döntenie arról, hogy hol végzi tevékenységét.

Beer Gábor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: például ha egy cég ingatlan-tranzakciókat végezne, teljesen más országok lehetnek számára előnyösek, mint ha holding társaságot alakítana, vagy befektetni szeretne.

Aláhúzta: a magyar adóhatóság mellett a környező országok adóhivatalai is egyre inkább ügyfélbarátak, így a külföldi cégek a legtöbb országban az angol nyelvű jogszabályok mellett már adózási segédletet is letölthetnek a hivatalok honlapjairól.

Beer Gábor kiemelte: sok vállalat azonban nincsen tisztában az effektív üzletvezetés szabályával - amikor egyes kedvezőbb szabályok miatt külföldre akar települni -, amely szerint ha egy külföldi alapítású vállalatot Magyarországról irányítanak, akkor az magyar adóalanynak számít

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.