<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az idei április elsejei fúziót megelőzően felülvizsgálták a két biztosító alapvető termékeit, így az új biztosító már új, illetve korszerűsített termékeket kínál, amelyek négyötöde az OTP Garancia biztosítása volt, illetve azon alapult.

Így október végén értelemszerűen csak egy kötelező gépjármű felelősségbiztosítás tarifát hirdet meg - tette hozzá a Csurgó Ottó a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgató-helyettes.

A Groupama 9 milliárd, az OTP Garancia Biztosító pedig 79 milliárd forint díjbevételt ért el a múlt évben, a két társaság együtt a piac 10 százalékát reprezentálta. Az arány változatlansága mellett az idei második negyedév végén az összesített díjbevételi rangsorban 41,3 milliárd forinttal a negyedik helyen állt a Groupama Garancia, az Allianz, a Generali-Providencia és az Aegon előzte meg. Az életbiztosítások terén is a negyedik, míg a nem életbiztosítási díjbevételben a harmadik volt a sorban.

"Továbbra is célunk, hogy Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója legyünk" - mondta Csurgó Ottó. Az OTP Bankkal 20 évre kötött partneri megállapodás alapján az életbiztosítások értékesítése is növekedhet - tette hozzá.

Év elejétől vizsgálták a szakértők a párhuzamos termékeket, a cél az volt, hogy április elejére csak új, illetve továbbfejlesztett biztosításokat kínáljanak. Ennek eredményeként az új társaság termékeinek négyötöde az OTP Garancia korábbi termékén alapult, de 12 termék a Groupama Biztosítótól került az új cég kínálatába. Lakásbiztosítási szolgáltatásuk teljesen új fejlesztés. A casco a Groupama  termékének alapjain újult meg, de a kiterjesztett Garancia Biztosítás is a Groupama fejlesztése volt, és azt vitték tovább.

Sajátos volt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) helyzete, hiszen tavaly még mind a két jogelőd külön hirdetett tarifát, és ezekben eltérő primátusok voltak. A megkötött biztosításokat - akár a többi terméknél is - tovább kellett vinni, de áprilistól már csak az OTP  Garancia kgfb-jét kínálták. A jövő évi tarifáról Csurgó Ottó mindössze annyit árult el, hogy a két korábbi biztosító ügyfeleit megillető méltányosságot tovább viszik abban.

Az áprilisi egybeolvadással az infrastruktúra és a menedzsment is egységes lett, a közös számítástechnikai háttér megteremtése is megvalósult augusztus végére. Ekkortól a Groupama minden adatát a tovább fejlesztett, korábbi "garanciás rendszer" vette át - mondta a vezérigazgató-helyettes.

Elmondta azt is, hogy a fúzióval együtt járó központi létszámcsökkentés mintegy 100 fő lesz az év végéig, de ennek nagy része a "természetes fogyás" eredménye. A 650 fős igazgatási létszámhoz kétezres értékesítési gárda társul, itt nem volt és nem lesz csökkentés. A Garancia hagyományain alapul az is, hogy az értékesítők kétharmada munkaviszonyban dolgozik, és csak a kisebb részük vállalkozó.

MTI/Menedzsment Fórum