<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Magyarország kisegítette volna Ausztriát, ha ő rendezte volna a 2026-os téli olimpiát. A népszavazáson azonban nemet mondtak a helyik a tornára.

A vasárnapi tartományi népszavazáson a voksolók 53,35 százaléka a pályázat ellen foglalt állást, míg a jelentkezést 46,65 százalék támogatta. Innsbruckban ennél is többen, 67,41 százaléknyian utasították el a tervet.

A NOB hétfőn közleményben erre úgy reagált, "osztozik azt osztrák nemzeti olimpiai bizottság, számos sportoló és a terv támogatóinak csalódottságában". A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint az eddig "befektetett kemény munka szilárd alapot szolgáltatott volna ahhoz, hogy nagyszerű pályázatot" nyújtsanak be. 

A magyar álom, ami álom marad... 

Az osztrák pályázati anyag előkészítői hiába ígértek "elérhető és megfizethető" játékokat a helyieknek, nem tudták meggyőzni őket. Innsbruck korábban két téli olimpiának adott otthont, 1964-ben és 1976-ban, ugyanakkor a tiroliak 1993-ban, majd 1997-ben is az olimpiai pályázat ellen foglaltak állást.

Innsbruck mellett eddig Stockholm, illetve Sion központtal négy svájci kanton mutatott érdeklődést a rendezés iránt a NOB-nál, illetve Svájcból előzőleg St. Moritz is, de ott a helyi lakosság nagyobb része elutasította a pályázatot idén februárban.

Az osztrák téli olimpia azért is különösen érdekes hazánk szempontjából, mert Magyarország a 2024-es olimpiai pályázattól való visszalépés óta szinte megfeszül, hogy köze legyen egy ilyen tornához. Éppen ezért Magyarország korábban jelezte az osztrák szervezetnek, hogy szívesen otthont adna a korcsolyaszámoknak. Ez nem társrendezést jelentett volna, de elismerést hozott volna hazánknak Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke szerint.

MTI/mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.