1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A német gazdaság teljesítménye a szakértők által vártnál nagyobb mértékben bővült a második negyedévben.

A szövetségi statisztikai hivatal első becslésként pénteken azt közölte, hogy a hazai össztermék (GDP) az előző negyedévhez képest 0,4 százalékkal nőtt a június végével záródott három hónapban és 1,8 százalékkal éves összevetésben. Elemzők gyengébb adatok vártak, 0,2 százalékos növekedést az első negyedévvel összevetve és 1,4 százalékosat a tavalyi második negyedévhez viszonyítva.

A statisztikai hivatal pénteken megerősítette, hogy az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a német gazdaság teljesítménye, az éves növekedési ütemet ugyanakkor 1,6 százalékról 1,9 százalékra javította. A hivatal nem közölt részleteket a GDP összetevőinek alakulásáról, csak annyit jegyzett meg, hogy a gazdasági növekedés motorja a külkereskedelem volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!