1p

A várakozásokat meghaladó nagyságú, 2,8 milliárd eurós adózás előtti nyereséget jelentett kedden az első negyedévről a pénzügyi társaság, a Deutsche Bank.

A német társaság történetének második legjobb negyedéves adózás előtti eredménye 750 millió euróval nagyobb az elemzői előrejelzések átlagánál, és 1 milliárd euróval több az egy évvel korábbinál. A január-márciusi időszakban a befektetési banki üzletág teljesített a legjobban, adózás előtti profitja 2,7 milliárd euró volt, aminél többet soha nem hozott az egyebek mellett részvényekkel, kötvényekkel, devizákkal és nyersanyagokkal kereskedő részleg.

A társaság adózott eredménye 1,8 milliárd euró, az egy évvel korábbi 1,2 milliárd után. Ennél jobb eredményt csak egyszer, 2007-ben, vagyis a világméretű gazdasági válság előtt hozott az első negyedév. Jól teljesített a magánbanki üzletág is. A válogatott ügyfélkört kiszolgáló, vagyonos emberek befektetéseit kezelő részleg a gazdasági válság elmélyüléséhez vezető 2008 őszi Lehman Brothers-csőd óta a legjobb negyedévet zárta, 198 millió eurós adózott eredménnyel zárta.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!