<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kezdenek szivárogni a jelenlegi kormányzópárt választási ígéretei, melyek alapján jelentősebb korrekciókat is végrehajtanának az adórendszerben - értesült a Figyelő.

A Figyelő értesülései szerint amennyiben a Fidesz megnyeri a választásokat több ponton is módosíthatják az adórendszert. Vagyis csökkentik a tranzakciós illetéket és egyszámjegyű lehet a személyi jövedelemadó kulcsa is. Ez utóbbi tűnik egyébként talán a legbiztosabb pontja, hiszen már hónapokkal ezelőtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is arról nyilatkozott: a 9 százalékos szja legkorábban a 2015-ös költségvetés tervezésekor, vagyis 2014 őszén kerülhet terítékre.

A lap szerint ugyanakkor az sem kizárt, hogy a jelenlegi 27 százalékos áfakulcsot, ami az EU legmagasabbja, pár éven belül csökkentenék. Emellett hozzányúlnának a cafeteria rendszeréhez is, mivel azt túlságosan szerteágazónak találják. Ez egyben az igénybe vehető szolgáltatási kört szűkíthetné. A lap szerint a tranzakciós illeték mértékének csökkentése is egy lépés. Ennek mértéke jelenleg 3, illetve 6 ezrelék, viszont arról nincs információ, hogy milyen mértékű enyhítést tervezne a Fidesz.

A Figyelő szerint ezeken kívül más "adóötletekkel" is foglalkoznak a kormányban, de azokra a kampány előrehaladottabb szakaszában derülhez fény.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.