TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A cseh parlament komplex adóreform-csomag megszavazásán dolgozik. A változtatások célja, hogy egyenesbe hozza a magyarhoz hasonlóan elszaladt költségvetési hiányt.

A cseh kormány tervei szerint a költségcsökkentésnek, az emelkedő indirekt és személyes adóknak, a csökkenő társasági adóknak és az adókerülési lehetőségek megszüntetésének köszönhetően a költségvetés hiánya 2006-ban nem fogja elérni a GDP-hez viszonyított 4%-os arányt - írja a BBC.

Ebben az évben, az elmúlt évekbeli jelentős kiadás növekedésnek köszönhetően a cseh költségvetési hiány várhatóan eléri a 7 százalékot, ami majd kétszerese az EU által elvárt mértéknek.

Az adóreform tervek fogadtatása vegyes érzelmeket váltott ki, míg a szakszervezetek ellenzik a társasági adók csökkentésének mértékét, a gazdasági kritikusok a további késlekedések veszélyére figyelmeztetnek és üdvözlik a terveket.

A társasági adó mértékét, amely 31 százalékával a legmagasabb az EU-hoz csatlakozó országok körében, a kormány 24 százalékra csökkentené, ami a csatlakozó országokban alkalmazott kulcsok átlagának felel meg és alacsonyabb, mint amit számos EU ország alkalmaz. (A BBC összeállítása szerint a társasági adó mértéke a csatlakozó országok közül Litvániában a legalacsonyabb 15 százalékkal, míg a második legalacsonyabb Magyarországon 18 százalékkal.)

Miközben a társasági adó mértékét csökkenteni, a fogyasztási adót növeli kívánja a cseh kormányzat. A telekommunikációs szolgáltatások ÁFÁ-ja péládul 5 százalékról 22 százalékra fog nőni a tervek szerint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.