2003. szeptember 19. 11:37

A kutatás-fejlesztés gazdaságunk versenyképességére gyakorolt hatása volt a témája a Menedzserek Országos Szövetsége által rendezett konferenciának. Az eseményen többek közt a hazánkban kutatóközpontot létesített 18 multiancionális cég vezetői számoltak be térségünkben szerzett tapasztalataikról.

Az Innovációs Törvény gondoskodni fog a K+F tevékenységet támogató intézményrendszer megalapozásáról - például az alap kezelésére a jövő év elejétől felálló Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal létrehozásáról - és az innovációbarát jogi feltételek kialakításáról. Az utóbbi területen fontos például, hogy az egyetemek ne csak közalkalmazotti státuszban foglalkoztathassanak kutatókat, hisz emiatt számuk korlátozva van, illetve, hogy egy kutató saját spin-off alapíthasson saját találmány megvalósítására, tért ki rá a helyettes államtitkár.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.