<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ma tartja a következő koalíciós egyeztetési fordulót a miniszterelnök és a liberális párt vezetése a 2009-es adótörvények módosításáról. Gyurcsány Ferenc mindkét párt frakciójánál járva, „belső körben” mintegy 100 milliárd forinttal nagyobb mozgástérről beszélt, mint a nyilvánosság előtt – tudta meg a Világgazdaság.

A miniszterelnök a jövőre az adócsökkentésre fordítható legalább 200 milliárd forint helyett a koalíciós képviselőknek azt mondta, ez az összeg 300 milliárd forint is lehet. Egyelőre azonban nincs döntés erről sem, többek szerint egymás álláspontjának megismerése folyik. Utóbbival egyébként is ráérnek, hiszen a tervek szerint júniusban fogadná el a parlament a 2009-es adójogszabályokat. Ehhez májusban is elegendő benyújtani a törvénytervezetet.

A napilap úgy tudja, az úgynevezett szuperbruttósítás tervét elvetették, ez nem nyerte el egyik koalíciós párt s a kormányfő szimpátiáját sem. Úgy tűnik, elálltak az áfaemeléstől is, s mint vezető koalíciós politikusok mondták, nem tart még az alternatív csomagokról szóló tárgyalási szakasznál az egyeztetés.

Az egykulcsos adóról szóló modellt a szocialisták már korábban sem támogatták, szerintük az SZDSZ is már csak a nyilvánosság felé kommunikálja ezt, de belátta, az MSZP-n kisiklik ez a terv.

A napilap információi szerint a szocialisták körében felvetődött, hogy a lehetséges mozgástér akár egészét a kis- és középes vállalatok direkt támogatására, azaz munkahelyteremtésre fordítsák, ám ez sem egységes álláspont, s a liberálisok sem fogják támogatni. Utóbbiak ugyanis a 5-600 milliárd forintos költségvetési mozgástér egészét adócsökkentésre fordítanák, írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.