<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A 2009-re tervezett adó- és járulékcsökkentésre fordítható forrásokat február végén még 200-250 milliárd forintra becsülte a kormányzat, ma reálisan ennél 100 milliárd forinttal kisebb összeggel lehet számolni - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter.

Az Új Magyarország Regionális Kormányzati Konferencián tartott előadásán a politikus elmondta: március 9-e, a Standard and Poor's értékelése, valamint az elmúlt tíz napon a magyarországi állampapírpiacon bekövetkezett változások után reálisan azzal lehet számolni, hogy adó- és járulékmérséklésre fordítható források nagysága 100 milliárd forinttal kisebb, mint a tervezett.

A számítások alapján a magasabb kamatterhek 2008-ban 30 milliárd, 2009-ben pedig mintegy 100 milliárd többlet kiadást jelentenek - közölte a pénzügyminiszter.

További forrást teremthet a gazdaság fehérítése, az adóátrendezés és az igazgatási kiadások további csökkentése. Mindhárom tétel milliárdos nagyságrendű megtakarítást jelenthet, de nem százmilliárdos összeget - fogalmazott Veres János.

Az állam működési költségeire az idén 1765 milliárd forintot, a kiadások 13 százalékát fordítja a költségvetés. Az elmúlt években az állam működési kiadásainak mindkét összetevője, a kifizetett bérek és azok terhei, valamint a vásárolt árukra és szolgáltatásokra fordított összeg GDP-arányosan folyamatosan csökkent - mondta a miniszter.

Realitása annak van csak, hogy ezen a területen szolid mértékű csökkenést érjünk el, százmilliárdokat azonban nem lehet megtakarítani - hangsúlyozta a politikus.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.