1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az idén 15 százalékkal nőtt a követeléskezelésre átvett ügyek száma, míg a követelések értéke nem változott - mondta Harka Péter, az Atradius Collections magyarországi fióktelepének vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Az Atradius adatai szerint a válság előtt a magyar cégek 5 százaléka nem egyenlítette ki 90 napon belül a tartozását, ez az arány idén már 9 százalék volt.

A magyar cégek 13 százaléka vesz igénybe profi követeléskezelőt. Európában ez az arány 32 százalék. Különösen jellemző a kis- és közepes vállalkozásokra, hogy maguk próbálják meg érvényesíteni a követelésüket - jellemezte a magyar helyzetet a fióktelep vezető.

Az Atradius ezres nagyságrendű követelést kezel, az átlagos követelés értéke 1-10 millió forint közé esik. Harka Péter elmondta, hogy egy peren kívül elért másfél éves részletfizetés többet ér egy elhúzódó pernél, ezért inkább erre orientálják megbízóikat.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!