2013. október 30. 14:07

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) minden olyan törvénymódosítást támogat, amely egyszerűsíti a versenyhivatal eljárásait, erősíti a hivatal humánerőforrását és meghatározza a teljesítménykövetelményeket.

Ezt Domokos László, az ÁSZ elnöke jelentette ki a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényjavaslat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásaival összefüggő egyes rendelkezések módosításáról szóló vitában.

Domokos László közölte: hivatala a parlamenti vitával párhuzamosan végzi a GVH működésének és gazdálkodásának öt évet felölelő ellenőrzését. Ennek során megállapította, hogy a versenyhivatal ügyintézése során gyakran nem tudta tartani a belső szabályzataiban saját maga által meghatározott határidőket. Az ÁSZ elnöke ugyanakkor egy másik eljárási hibára is felhívta az Országgyűlés figyelmét: bár a versenytörvény előírná, mégis számos vonatkozó törvénytervezetet nem kapott meg előzetes egyeztetésre a GVH az elmúlt években.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!