2017. július 13. 13:20

Lázár János nagyon drukkol Gyurta Dánielnek.

Törvényi kötelezettségük okán a közpénzek elköltését hivatalból ellenőrzik az állami hatóságok, köztük az Állami Számvevőszék, s így lesz ez a most induló vizes vb után is - jelentette ki érdeklődésünkre Lázár János a jelenleg is folyó kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azonban most fontosabb, hogy magát a rendezvényt sikeresen lebonyolítsák.

Azt a kérdésünket elhárította, hogy mennyi magyar győzelmet vár. Meglátjuk - mondta. Azt viszont elárulta, hogy a magyar sportolók közül nagyon drukkol Gyurta Dánielnek, aki Hódmezővásárhelyen készült a vb-re.

Az is kiderült, hogy Lázár a magyar szövetségi kapitánnyal, Sós Csabával személyesen beszélt a vb kapcsán. Ennek tartalmáról annyit árult el, hogy a kapitány szerint "mindenki ott lesz az eseményen, aki számított, számít és számítani fog az úszósportban". (Ezzel nyilván azokra a hírekre utalt, amelyek szerint a korábbi klasszisokkal méltatlanul bántak a szervezők, először meghívták őket a nyitóeseményre, majd rövid időn belül visszamondták a felkérést.) 

Lázár szerint nagy lökést kapott a magyar úszósport a világbajnokság megrendezésével. Az infrastruktúrára - felújításokra és beruházásokra - közlése szerint 85 milliárd forintot fordítottak - közölte.

mfor.hu