2011. február 24. 14:54

Részvénykibocsátással akar közel egymilliárd eurót gyűjteni még meglévő, 2,25 milliárd eurós állami hitele visszafizetéséhez a Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező Aegon.

A holland biztosító az idei év közepéig akarja rendezni tartozását, nem utolsósorban azért, hogy ezzel megszabaduljon az állami hitellel segített cégekre vonatkozó uniós korlátozásoktól.

A 173,6 millió részvény kibocsátása - ez a biztosító közkézi részvényállományának mintegy 10 százaléka - csütörtökön kezdődik, és a várakozások szerint 945 millió euró körüli bevételt hoz majd.

Az Aegon mostani bejelentését elemzők annak jeleként értékelik, hogy a holland biztosítási ágazatban is megindult a kilábalási folyamat. Korábban az ING jelentette be, hogy az idén állami hitele jelenetős részét visszafizeti.

A holland kormány 2008-ban mintegy 40 milliárd euróval segítette ki a hazai pénzügyi és biztosítási ágazatot. Az Aegon ekkor 3 milliárd eurót kapott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.