2015. június 3. 18:34

Az autóiparban aránylag ritka, hogy egy modell újabb generációja nem lesz nagyobb, mint elődje, olyat meg végképp ritkán találunk, amikor összemegy. Az Opel egyik legfontosabb modelljével azonban pont ez történik.

A hamarosan debütáló „K” Astra 5 centivel rövidebb és 2,6-tal alacsonyabb lesz, mint a jelenleg futó elődje, illetve tengelytávja is 2 centivel rövidül. A szokatlan méretcsökkentés ellenére a cég azt ígéri, hogy belül nem lesz kisebb a hely, sőt, a hátsó üléssorban 35 mm-rel nő a lábtér.

Úgy tűnik, hogy az Opel ezt a módját választotta a súly lefaragásának, amelyre igen nagy szükségük van a villámos emblémával futó kocsiknak, ugyanis az elmúlt években számos kritika érte a céget a nehéz autói miatt, amely persze érződött a motorok erején, rugalmasságán is. A cég közleménye szerint felszereltségtől függően az új Astra 120-200 kilóval lesz könnyebb, mint a „J”. A hivatalos közlés szerint minden alkatrész esetében elsődleges szempont volt a súly mérséklése, például csak a karosszériát sikerült a korábbi 357 kg-ról 280-ra „faragni”.

A belépő motorválasztékot kezdetben egy 1.6-os 95 lóerős dízel és egy 1.0-es turbó benzines jelenti 105 lóerővel. Az Astrához rendelhető lesz majd a cég új 1,4-es közvetlen befecskendezéses turbómotorja is, kezdetben 145 lóerővel. Ismerve a céget, később nyilván számos új motor mutatkozik majd be. A magyar piacon például egy 100 lóerőnél gyengébb benzinmotor is megélne. Bár erről a közlemény nem ejt szót, a másik végletet nyilván az OPC fogja jelenteni, de a csúcs dízelmotor ereje is 200 lóerő körül alakulhat majd.

Az Astrába már rendelhető lesz mind az Apple, mind pedig a Google autós rendszere, a CarPlay és az Android Auto. Ezek lényege, hogy a telefonunkat az autóra kötve, minden információ annak központi kijelzőjére kerül. A telefonálás mellett az üzenetkezelés, a zenehallgatás és a navigáció biztonságosabban kezelhető, illetve lesznek külső fejlesztésű applikációk is kifejezetten autós használatra, mint a WhatsApp, a Skype, vagy a Spotify.

A hamarosan érkező kocsi lesz a 11. generáció azóta, hogy az első Kadett 1936-ban megjelent. Ennyi idő alatt 24 millió kocsi gördült le a futószalagokról.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.