Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) tárgyalócsoportjával egyeztetett hivatalában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárgyaláson szó volt a bankkal februárban kötött egyetértési megállapodás végrehajtásáról és az EBRD készülő magyar országstratégiájáról is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány azt várja az EBRD-től, hogy az ország friss gazdasági eredményeit más meghatározó nemzetközi szervezetekhez - EU, IMF, OECD - hasonlóan ismerje el, hogy az EBRD előkészítés alatt álló, 2015-2019-es évekre vonatkozó magyar országstratégiája ezekre épülhessen.

A tájékoztatás szerint az EBRD a következő években a bankszektor rugalmasságának és hitelezési képességének megerősítése mellett a helyi vállalatok ütőképességének növelésére és az önkormányzati közlekedési szektor fejlesztésére fordítana elsődleges figyelmet Magyarországon.

Varga Mihály az EBRD delegációjával ismertette, hogy az Országgyűlés a 2016. évi költségvetés jóváhagyásával párhuzamosan elfogadott adótörvény-módosítások között döntött a bankadó mértékének csökkentéséről és az adóalap-számítás módjának megváltoztatásáról. Az adócsökkentés a kormány várakozása szerint hozzájárul a pénzügyi szektor hatékonyabb működéséhez, a gazdasági növekedést támogató hitelezési aktivitás fokozásához.

A közlemény emlékeztet, hogy az EBRD-vel 2015. február 9-én aláírt egyetértési megállapodásban a kormány elkötelezte magát a bankadó 2016-tól kezdődő, fokozatos és jelentős csökkentése mellett. Vállalta továbbá, hogy a továbbiakban az EU kötelezettségeken felül a bankszektort sújtó, azt terhelő specifikus új szabályozást nem vezet be, és más, új szabályozás esetén is előzetesen konzultál a banki közösséggel.

Az EBRD előremutató lépésként értékeli az egyetértési megállapodást, amely hozzájárul a bankszektor konszolidációjához. A megállapodás aláírását követően a "bankszektor rugalmasságának és hitelezési képességének megerősítése" pont bekerült a 2015-2019. évekre vonatkozó magyar EBRD-országstratégia prioritásai közé - közölték.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.