2012. augusztus 22. 11:34

Az Európai Bizottság egyelőre nem kommentálja a rezsiszolgáltatások nonprofittá való alakításának magyarországi elképzelését - mondta Olivier Bailly, az unió központi végrehajtó intézményének szóvivője a szerdai bizottsági sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.

A témát felvető riporter utalt arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök a misszióvezetők budapesti értekezletén azt mondta: nagy vitára számít Brüsszellel amiatt, hogy nonprofittá alakítaná a kormány a rezsiszolgáltatásokat. A kormányfő példaként említette az energia továbbítását, szétosztását és az azzal való kereskedést, legalább lakossági körben.

Arra a kérdésre, hogy az elképzelés sérti-e az egységes európai piac alapelveit, és ennek folytán az Európai Bizottság részéről felmerül-e ellenvetés, Bailly azt mondta: az uniós végrehajtó testület puszta nyilatkozatok, bejelentések alapján nem, csupán törvény- vagy törvénytervezet-szövegek alapján tud véleményt alkotni valamely tagállam valamilyen intézkedéséről, azt illetően, hogy az intézkedés összhangban áll-e az uniós joggal.

Az uniós szóvivő hozzátette: nem tud arról, hogy akár technikai, szakértői szinten vagy pedig politikai szinten vita folyna Brüsszel és Budapest között ebben a kérdésben.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.