1p

A Európai Unió és a Nemzetközi Valuta Alap (IMF) figyelmeztette Portugáliát, mert bár az ország 2012-es költségvetési céljait még teljesítheti, de jelentősen nőtt a kudarc kockázata.

Portugália célja, hogy csökkentse az államadósságát, és hogy a GDP-arányos államháztartási hiányt 4,5 százalékra szorítsák le 2012-ben, míg az államháztartási hiány az első negyedévben 7,9 százalék volt.

Az EU szerint azonban e cél veszélybe került az okán, hogy  jelentősen csökkentek az adóbevételek a lassuló portugál gazdaságban, olvasható abban a jelentésben, amit az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valuta Alap készített. A trojka a tavaly május óta eltelt időszakot elemezte, ugyanis ekkor kapott Portugália a 78 milliárd eurós mentőcsomagot.

Az IMF képviselője a portugál költségvetési bevételekre hívta fel a figyelmet, ugyanakkor a jelentés szerint az Európai Bizottság elismerte, hogy Portugália válságból való kilábalási törekvései a megfelelő irányba haladnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!