2011. július 28. 13:05

Az Exxon Mobil Corp. csütörtökön hozta nyilvánosságra a második negyedéves eredményeit. Bár a profit 41 százalékkal 10,68 milliárd dollárra (átszámolva 2007 milliárd forintra) nőtt, az elemzők ennél többet vártak.

Míg az előző év azonos időszakában az egy részvényre jutó nyereség 1,6 dollár volt, az idei év második negyedévében ezt 2,3 dollárra sikerült feltornásznia a cégnek. A nagyarányú növekedés ellenére a 10,68 milliárd dolláros profit azonban elmaradt a várttól, hiszen a Wall Street elemzői 11,2 milliárdot becsültek. Ennek hatására a nyitás előtti kereskedésben 2 százalékkal estek a cég részvényei.

A növekedés a magas földgáz- és kőolajáraknak,a  javuló finomítói tevékenységnek és az erősödő vegyipari pozícióknak köszönhető. A világ legnagyobb cége ráadásul 10 százalékkal növelte a katari cseppfolyós földgáz projekt kitermelését. Az Exxon emellett rekordértékű, 10,3 milliárd dolláros beruházásokat hajtott végre.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.