1p

Az Exxon Mobil Corp. csütörtökön hozta nyilvánosságra a második negyedéves eredményeit. Bár a profit 41 százalékkal 10,68 milliárd dollárra (átszámolva 2007 milliárd forintra) nőtt, az elemzők ennél többet vártak.

Míg az előző év azonos időszakában az egy részvényre jutó nyereség 1,6 dollár volt, az idei év második negyedévében ezt 2,3 dollárra sikerült feltornásznia a cégnek. A nagyarányú növekedés ellenére a 10,68 milliárd dolláros profit azonban elmaradt a várttól, hiszen a Wall Street elemzői 11,2 milliárdot becsültek. Ennek hatására a nyitás előtti kereskedésben 2 százalékkal estek a cég részvényei.

A növekedés a magas földgáz- és kőolajáraknak,a  javuló finomítói tevékenységnek és az erősödő vegyipari pozícióknak köszönhető. A világ legnagyobb cége ráadásul 10 százalékkal növelte a katari cseppfolyós földgáz projekt kitermelését. Az Exxon emellett rekordértékű, 10,3 milliárd dolláros beruházásokat hajtott végre.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!