2011. július 28. 13:05

Az Exxon Mobil Corp. csütörtökön hozta nyilvánosságra a második negyedéves eredményeit. Bár a profit 41 százalékkal 10,68 milliárd dollárra (átszámolva 2007 milliárd forintra) nőtt, az elemzők ennél többet vártak.

Míg az előző év azonos időszakában az egy részvényre jutó nyereség 1,6 dollár volt, az idei év második negyedévében ezt 2,3 dollárra sikerült feltornásznia a cégnek. A nagyarányú növekedés ellenére a 10,68 milliárd dolláros profit azonban elmaradt a várttól, hiszen a Wall Street elemzői 11,2 milliárdot becsültek. Ennek hatására a nyitás előtti kereskedésben 2 százalékkal estek a cég részvényei.

A növekedés a magas földgáz- és kőolajáraknak,a  javuló finomítói tevékenységnek és az erősödő vegyipari pozícióknak köszönhető. A világ legnagyobb cége ráadásul 10 százalékkal növelte a katari cseppfolyós földgáz projekt kitermelését. Az Exxon emellett rekordértékű, 10,3 milliárd dolláros beruházásokat hajtott végre.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.