2017. március 7. 05:40

Hétfőn fogadta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tartózkodó delegációját Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A közlemény szerint az IMF küldöttsége Khaled Sakr misszióvezető irányításával február 23-március 8. között folytatja le éves gazdaságpolitikai konzultációját Budapesten. Az IMF Alapokmányának IV. cikkelye alapján a valutaalap valamennyi tagországról legalább évenkénti gyakorisággal készít gazdaságpolitikai értékelést.

A nemzetgazdasági miniszterrel azért találkoztak, hogy közösen értékeljék az utóbbi egy év magyar gazdaságpolitikai eredményeit, a 2017-2018-ra várható makrogazdasági fejleményeket, az államháztartás általános helyzetét, valamint a világgazdasági, régiós és a magyarországi gazdaság- és pénzügypolitikai kilátásokat. 

A delegáció tagjai magyarországi látogatásuk során találkoznak többek között az NGM és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékeseivel, valamint az állami és a pénzügyi szektor egyéb szereplővel is. A valutalap szakértői a következő két hónapban készítik el részletes jelentésüket, amit az IMF Igazgatótanácsa is megtárgyal majd.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.