2008. április 3. 15:19

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csökkentette idei növekedési előrejelzéseit a világgazdasággal kapcsolatban. A szervezet elemzői úgy vélik, hogy jelenleg 25 százalék az esély egy világméretű recesszióra, az Egyesült Államok pedig a nagy gazdasági világválság óta nem volt ilyen rossz helyzetben

A világgazdaság idén 3,7 százalékkal fog nőni az IMF szerint, ez a legrosszabb adat lenne 2002 óta. Az év elején még 4,1 százalékos növekedésre számított az IMF, ezt csökkentették most. Tavaly júliusban még 5,2 százalékos növekedésről beszéltek a szakemberek, azóta háromszor csökkentették idei előrejelzésüket.

A Valutaalap szerint a monetáris politikának rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy csökkentse a hitelezés költségeit. Az IMF szerint az Amerikából kiinduló hitelezési válság a vártnál gyorsabban terjedt el világszerte. A szervezet április 9-én hozza nyilvánosságra következő előrejelzését.

Az amerikai gazdaság idei növekedést korábban 1,5 százalékra becsülték az IMF szakemberei, ezt most csökkentették 0,5 százalékra. Az eurózóna gazdasága a korábban várt 1,6 százalék helyett várhatóan 1,3 százalékkal fog bővülni idén.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.