1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Standard & Poor's (S&P) hitelminősítő szerdán egy fokozattal, AA mínuszról A pluszra rontotta le Japán szuverén adósbesorolását.

Az S&P azzal indokolta a lépést, hogy az utóbbi években "gyengült Japán szuverén hitelképességének gazdasági támogatása". A hitelminősítő egyszersmind negatívról stabilra változtatta az új besoroláshoz fűzött kilátást. Az S&P utoljára 2011 januárjában rontotta Japán hitelminősítését. A másik két nagy hitelminősítő közül a Moody's Investors Service már tavaly decemberben, a Fitch Ratings pedig áprilisban egy fokozattal rontotta a japán szuverén adósság besorolását.

A világ harmadik legnagyobb gazdasága a második negyedévben zsugorodott. Elemzők szerint a harmadik negyedévben is legfeljebb szerény élénkülés várható, minthogy a háztartások fogyasztása gyenge és a kínai gazdaság lassulása rontja az export kilátásokat.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!