<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) megfogalmazott gazdaságfejlesztési irányok alkalmasak a kilábalás megalapozására, Magyarország új fejlődési pályára állítására.

A munkaadói szervezet hangsúlyozta, hogy a tervben kiemelt hangsúlyt kap a foglalkoztatás növelése és a vállalkozásbarát gazdasági környezet megteremtése.

Az MGYOSZ támogat minden olyan intézkedést, amely az általános európai törekvésekkel összhangban lehetővé teszi új munkahelyek létrehozását, a jelenlegi rendkívül alacsony foglalkoztatottsági ráta növelését.

Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, aki az európai munkaadói szervezet, a  BUSINESSEUROPE alelnöke is a közleményben üdvözölte az Új Széchenyi Terv egyszerűbb szabályozását, és reményét fejezte ki, hogy a meghirdetett támogatások legnagyobb hányada eljut a magyar kis- és középvállalkozásokhoz.

A munkaadói szövetség felhívta a döntéshozók figyelmét arra, hogy a gazdasági növekedés hosszú távú megalapozása érdekében nemcsak a beruházások, hanem a piacteremtés megfelelő támogatása is kiemelt jelentőséggel bír.

Az MGYOSZ javasolja az állami garancia rendszer kiterjesztését, annak érdekében, hogy ezzel javuljon a pályázó kis- és középvállalkozások finanszírozhatósága és hitelképessége.

Pénteken mutatták be a magyar gazdaságpolitika kiemelt céljait segítő Új Széchenyi Tervet. A gazdasági növekedés ütemének növelését, az államadósság GDP-hez mért szintjének csökkentését, a foglalkoztatás jelentős bővítését célzó program 2011-2014 között 7.000 milliárd forint forrással évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházás rátáját.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.