TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A fejlesztési miniszternek lesz feladata az átadás lebonyolítása.

Alig pár hete derült ki, hogy az állam 650 millió forintért vett két telket a Svábhegyen, ott, ahol az Orbán Viktor kormányfőt is tagjai között tudó Svábhegyi Református Gyülekezet terjeszkedne. A gyülekezet temploma a Felhő utca 10. száma alatt található, most a Felhő utca 6. és a Felhő utca 8. szám alatti ingatlanoka vette meg az állam. A Népszava akkori értesülései szerint

  • 383 millió forintot fizettek a Felhő utca 6/a telkéért a Fővárosi Közterület Fenntartónak (FKF Zrt.),
  • 264 millió forintot kapott a Felhő utca 8. telkéért a XII. kerületi önkormányzat.

A keddi Magyar Közlönyben most megjelent az a kormányhatározat, mely az ingatlanok átadásáról rendelkezik. Eszerint a kormány ingyenesen fogja a Magyar Református Egyház tulajdonába adni azokat a kulturális és hitéleti feladatok elősegítése érdekében.


A Felhő utca 8. szám

A tulajdonosváltozás ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésére alkalmas szerződést a fejlesztési miniszternek, Seszták Miklósnak a vagyonkezelő útján kell megkötnie 3 hónapon belül.

A szerződésnek az átruházás ténye mellett tartalmaznia kell

  • az ingatlan forgalmi értékét,
  • azt, hogy az egyház az ingatlanokat terhelő kötelezettségeket átvállalja, így az esetlegesen felmerülő áfa megfizetését is,
  • az ingatlanok hasznosításáról minden évben be kell számolnia a kormány felé,
  • ha utóbbinak nem tesz eleget, akkor a bruttó forgalmi értéke 5 százalékát kell késedelmi kötbérként befizetnie,
  • az ingatlanokat a megjelölt célokra szabad csak használni, tehát a kulturális és hitéleti feladatok elősegítésére,
  • ha ettől eltérne, akkor a felszólítástól kezdve 60 napon belül kötbért kell fizetnie a vagyonkezelő számára.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.