TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Még a tavalyinál is nehezebb lesz az idei esztendő, véli Jean-Claude Juncker uniós gazdasági vezető. Szerinte az euróövezetben az év utolsó negyedévében indulhat el a növekedés.

Az euróövezeti pénzügy- és gazdasági miniszteri csoport, az Eurogroup elnöke az idei év végére várja az élénkülés megindulását az euróövezetben. Jean-Claude Juncker a Deutsche Börse által rendezett fogadás alkalmából beszélt erről.

Juncker ugyanakkor úgy véli, hogy az idei év egésze még a tavalyinál is nehezebb lesz az eurózóna országai számára, és nem osztja azokat a véleményeket sem, hogy a mélypontot már elérte volna az euróövezeti gazdaság. Abban azonban a német Bundesbank elnökével, Axel Weberrel egyetértenek, hogy a gazdasági élénkülés év végi kezdetét követően a fellendülés 2010-ben indul meg.

Axel Weber korábban a Bild-Zeitung hétfői kiadásának úgy nyilatkozott: idő kell, mire az összes intézkedés hatni kezd, de azzal számol, hogy a gazdaság már 2009 őszén kissé növekedni fog, és a konjunktúra 2010-ben tovább élénkül.

Juncker ugyanakkor nem osztja azokat az aggodalmakat, hogy az euróövezeti államkötvények hozamainak növekvő különbségei az euróövezet esetleges felbomlásához vezetnének, de - mint mondta - a hozamkülönbségek növekedését nem szabad figyelmen kívül hagyni, és ismételten a közös eurókötvény átgondolására hívta fel a figyelmet.

Elmondta azt is, hogy a Hetek jövő havi olaszországi tanácskozásán a devizapiacokon tapasztalható hullámzás is napirendre kerül. A Hetek pénzügyminiszterei és központi bankjainak vezetői február 13-14-én találkoznak Rómában.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.