2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszter ultimátumról beszél.

A múlt heti kormányinfón már megkérdeztük a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy mit gondol a Magyar Államkincstár dolgozói által tervezett kétórás sztrájkról, amire július 17-én kerülne sor. Lázár János tömören válaszolt: minisztériumban nincs sztrájk, és a béremelési igényt sem áll módjában teljesítenie a kormánynak. (szerk.: a dolgozók 25 százalékos béremelést szeretnének elérni)

Az üzenet a jelek szerint nem jutott el az érintett munkavállalókhoz, akik a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetével együttműködve az elmúlt napokban folytatták a demonstráció előkészítését. Ezért a mai kormányinfón újra megkérdeztük Lázárt, hogy mit gondol minderről. 

A miniszter hasonlóan keményen fogalmazott, mint az előző alkalommal, ha nem keményebben. Azt ajánlotta, hogy jól gondolják meg a sztrájkszervezők, mit tesznek. A miniszter utlimátumnak nevezte a demonstrációval megtámasztott béremelési követelést. Ez szerinte az állam pénzügyeivel foglalkozó szervezetnél nem megengedhető. Azt tanácsolta a munkavállalóknak, hogy inkább üljenek le tárgyalni a kincstár felügyeletét ellátó minisztérium vezetőjével.

A szervezet a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, tehát Varga Mihálytól várja Lázár, hogy megoldást találjon a helyzetre. Lázár szerint a nemzetgazdasági miniszterről köztudott, hogy lehet vele tárgyalni, ezért azt javasolta a sztrájkra készülőknek, hogy válasszák ezt az utat. A miniszter arra nem kívánt kitérni, hogy milyen konzekvenciákkal járhat, ha folytatódik a demonstrációra való felkészülés.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!