2008. március 20. 02:59

A szakemberek szerint ha az Egyesült Államok gazdasága teljes recesszióba süllyed - amire nagy esély van - , akkor annak legalább akkora hatása lesz Indiában, mint Indianában - írja a Management-Issues.

A cikk szerint nem csak az amerikai dolgozók féltik az állásukat a világméretű gazdasági lassulás miatt, Ázsiában is egyre jobban rettegnek a dolgozók attól, hogy a cégek profitjának csökkenésével elveszítik munkájukat. A Times of India című napilap szerint a munkaadók, a munkaközvetítők, és a dolgozók egyformán rettegnek a válság következményeitől.

A szakemberek előrejelzése szerint Ázsiában az IT-cégek, az építőipari vállalatok és az exportra termelő cégek éreznék meg leginkább, ha recesszióba süllyedne a világ legnagyobb gazdasága.

A Manpower munakerőközvetítő cég szerint egyelőre azonban még nincsenek bajban az indiai cégek, ugyanúgy harcolnak a tehetséges dolgozókért, mint korábban. A Hewitt Associates idén februárban végzett felmérése szerint jelenleg az indiaiak keresnek a legjobban a világon köszönhetően a száguldó gazdaságnak.

A Times of India szerint ellenben az igazság az, hogy a dolgozók egyre jobban félnek a fokozatosan mélyülő gazdasági visszaesés következményeitől. A legnagyobb bajban az IT-cégek lehetnek, mivel ebben aszektorban világszerte keresett a tehetséges munakerő, ezért a fizetések csökkentése esetén a dolgozók könnyen otthagynák az indiai cégeket.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.