2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszterelnök szerint Magyarországot kijózanított a világválság, de még hosszú küzdelmes út áll az ország előtt.

"Magyarország másfél éve a világon kialakult válság miatt kapott egy hatalmas pofont, ami sok más országot megszédített, hazánk azonban mintha ettől kijózanodott volna" - mondta Bajnai Gordon csütörtökön, a Szolnoki Főiskolán vállalkozóknak, helyi lakosoknak és főiskolai hallgatóknak tartott gazdasági fórumon.

A kormányfő - aki Jászapátiból érkezett az alföldi megyeszékhelyre - úgy vélekedett, az ország ebben a nehéz helyzetben rendkívül fegyelmezetten nézett szembe önmagával, és vette tudomásul, mit kell tenni ahhoz, hogy a válságból kilábaljon. Arra is rájött, hogy nem lehet alapvető, helyenként fájdalmas változások nélkül előre menni - tette hozzá.

Bajnai Gordon az ország mostani helyzetét úgy jellemezte: "ahhoz képest ahonnan egy évvel elindultunk, egészen jól állunk, de azt alapul véve, ahol mindannyian lenni szeretnénk, még nagyon hosszú, küzdelmes út vár ránk".

Bajnai Gordon a főiskola nagy előadótermét megtöltő hallgatóságot arra is emlékeztette, hogy Magyarországot a reálgazdasági válság mellett saját bejáratú, "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk" válság is sújtotta. Ennek lényege - mutatott rá -, hogy az ország felnőtt népességének csupán 57 százaléka dolgozik legálisan, vagy megfordítva: majdnem minden második lakos, nem dolgozik, vagy ha dolgozik is, nem fizet adót és járulékokat.

A miniszterelnök felsorolta, hogy az elmúlt egy évben mi történt mindkét válság enyhítéséért, megjegyezve: az elkerülhetetlen lépéseket úgy próbálták megtenni, hogy ha fájdalmasak is, ne legyenek elviselhetetlenek. A leglényegesebb változásoknak nevezte a nyugdíj- és a szociális rendszer átalakítását és az adócsökkentést.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!