1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok elmúlt évekbeli jelentős fejlődését méltatta Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság V. ülését megelőzően a Parlamentben pénteken. Egyben hangsúlyozta, hogy a válságból csak az együttműködés jelenthet kiutat.

Elmondta: Oroszország mára Magyarország második legnagyobb kereskedelmi partnere 14 milliárd dolláros forgalommal. A válság ugyan visszavetette a kereskedelem dinamikáját, de látható, hogy a kiutat nem a bezárkózás, hanem az egymás felé fordulás, az együttműködés jelentheti, ez adhat új lendületet a kapcsolatoknak.

A bizottság által tárgyalt témák közül - több más mellett - az energiáról szólva a miniszterelnök az energiabiztonság növelésére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: Magyarországnak minden reális lehetőséget meg kell ragadnia arra, hogy energiaellátását diverzifikálja. A rendelkezésre álló lehetőségek közül pedig az egyik reális és komoly lehetőség a Déli Áramlat. Bejelentette: ma aláírhatóak a kivitelezéssel foglalkozó Déli Áramlat projekttársaságot létrehozó dokumentumok.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!