1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyetértettek az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői pénteki brüsszeli találkozójukon abban, hogy a nemzetközi gazdasági válságnak addig nincs vége, amíg a munkanélküliség növekszik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az ülést követően tartott helyszíni sajtótájékoztatóján.

Bajnai szerint bár európai és nemzetközi szinten is a javulás jelei mutatkoznak, óvakodni kell a túlzott optimizmustól, mert mindaddig nem tekinthető stabilnak a fellendülés, amíg a munkanélküliség alakulása nem fordul meg.

A Brüsszelben megfogalmazott uniós megállapítások egybeesnek a magyar kormány álláspontjával - szögezte le a kormányfő.

Mint mondta, megállapodtak abban is, hogy a munkanélküliség növekedésének megállításáig folytatni kell az összehangolt, tudatos gazdaságélénkítési politikát. Nem szabad viszont megkezdeni a válság utáni kivezetési programokat, mert "azzal csak súlyosbítanánk a bajt" - fűzte hozzá Bajnai Gordon.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!