3p

A miniszterelnök szerint az előző nehéz év után Magyarország biztonságosabb vizekre evez, és jelentős fejlődési szakasz előtt áll, ami annak köszönhető, hogy bár a kormány az elmúlt egy évben sok áldozatvállalást kért mindenkitől, a jövőt nem engedte beáldozni.

Bajnai Gordon a 3,6 milliárd forintos makói fürdőfejlesztési projekt alapkőletételén pénteken elmondta: ragaszkodtak a fejlesztésekre szánt hazai forrásokhoz, aminek eredményét példázza a 1,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló makói beruházás is.     "Magyarország önmagát felemelve az európai színvonal felé tart" - mondta a kormányfő.     Buzás Péter (MSZP) polgármester elmondta: a fürdőfejlesztés tanulmányai 16 éven át készültek. Mostanra a város fellendülése szempontjából kiemelkedő szerepet szánnak a beruházásnak, amelytől azt várják, hogy "kihúzza a térséget a foglalkoztatási kátyúból".

Ez a projekt a helyi turizmus zászlóshajója, hiszen már megfogalmazódtak a további városszépítési tervek - emelte ki a  polgármester. Hozzátette: egy megújuló Makó mérföldköve a beruházás, mely más irányba indítja el a város történetét, felpezsdül az élet, a gazdaság, a kultúra.

A 3,6 milliárd forintos beruházásra több mint másfél milliárd forint uniós forrást nyert a város, mely a beruházás csaknem ötven százaléka, a fejlesztés másik felét az önkormányzat kötvénykibocsátással fedezi. Az új makói fürdő kivitelezője a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. lesz, mely várhatóan 2011 augusztusában adja át az elkészült létesítményt.     A makói fürdő fő profilja a jövőben a gyógyászat, a gyógyiszap-és rehabilitációs kezelés lesz. A fejlesztésnek köszönhetően 400-500 új munkahely jöhet létre.     A régi fürdő területére a csaknem 10 ezer négyzetméteres alapterületű épületet a Kossuth-díjas Makovecz Imre tervezte. Az épület pinceszintjében szauna-világot alakítanak ki, a földszinten három élménymedence, gyógyászat és családi fürdő részleg lesz. Emellett wellness részleget, szépségközpontot, illetve a gyógyrészlegen két belső és egy szabadtéri termálmedencét, és gyógyászati kezelőket alakítanak ki.

A földszinten lesz a családi részleg, a bébimedencével, a csúszdával és a fürdő épületében működő óvodával. Az első emeleten emellett kialakítanak egy több funkciós galériát, lesz relaxációs és csendszoba.     A makói fürdő forgalma az elmúlt években dinamikusan növekedett: 2006-ban 253 ezer vendéget fogadtak, tavaly és tavalyelőtt már több mint 300 ezren látogattak el a létesítménybe. A vendégek között jelentős a szomszédos romániai településekről érkezők száma, tavaly voltak olyan nyári napok, amikor a látogatók 80 százaléka a szomszédos országból érkezett - mondta korábban Buzás Péter.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!