1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mielőbb eurót szeretne Magyarországon Bajnai Gordon miniszterelnök. A kormányfő véleménye szerint az ország menekült az összeomlástól, de még nem vagyunk biztonságban.

Magyarország megmenekült a pénzügyi összeomlástól és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítsége nélkül is boldogulhat, de még nincs biztonságban, és tartania kell magát a szigorú költségvetési politikához, hogy bevezethesse az eurót - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön a Reuters hírügynökségnek.

A kormányfő szerint az euró bevezetésének előszobáját jelentő ERM-2 árfolyamrendszerhez való csatlakozásról csak akkor lehet tárgyalásokat kezdeni, amikor tartóssá válik a piaci stabilitás és már láthatóak a gazdasági fellendülés jelei. Bajnai elmondta: a kormány nem folytatott hivatalos megbeszéléseket a kérdésről a jegybankkal és Brüsszellel, és túl korai volna megjósolni, hogy mikor kezdődhetnek tárgyalások az árfolyamrendszerhez való csatlakozásról.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!