2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bajnai Gordon szerint mintha már látszana az alagút végén a fény, közeledne a kiút Magyarország számára a válságból.

A miniszterelnök, aki átadta a Toolex Fémfeldolgozó Kft. új üzemcsarnokát elmondta: a legújabb felmérések szerint az ipari termelés januárban mintegy 5,7 százalékkal növekedett az előző esztendő hasonló időszakhoz képest, pedig korábban éppen az ipar szenvedte meg legjobban a válságot.

A miniszterelnök szerint szükség van a vállalkozásokra ahhoz, hogy Magyarország erősebben jöjjön ki a válságból, mint ahogy belekerült, és elérje a 3-4 százalékra becsült gazdasági növekedést.

"Olyan Toolex Kft.-kre, akik a munkahelyek megőrzésével, megtartásával, fejlesztésekkel, a válság közepén befektetésekkel hajlandóak a jövőbe tekinteni. Vagyis a saját hátukon viszik majd ki Magyarországot abból a válságból, amelybe másfél évvel ezelőtt belekerült" - hangsúlyozta.  

Wittmann János, a 17 éve Nagyszénáson működő, és elsősorban speciális mélyfúró eszközöket gyártó vállalkozás ügyvezető igazgatója az MTI-vel közölte: a németországi magánszemélyek tulajdonában álló társaság termelésének zömét a német partnervállalatának szállítják, ahonnan a világ számtalan országába kerülnek tovább. A termelési volumen 10-15 százalékát pedig a hazai, illetve a román piacon értékesítik.

A kft. napjainkban mintegy 120 munkatársat foglalkoztat. Az új csarnoképítés nettó 404 millió forintba került, amelyhez 161 millió forintos kormányzati, illetve uniós támogatás járult hozzá.

A kft. 2008-ban 2.6 milliárd forintos árbevételt ért el, amely a válság hatására 2009-ben 1.5 milliárd forintra csökkent. Az idei esztendő első két hónapjában azonban megtöbbszöröződött a hazai érdeklődés, így az év egészére vetítve, a tavalyi évhez képest 10-15 százalékos árbevétel-növeléssel számolnak.

A folyamatosan nyereséges vállalkozás egyébként 2008-ban Békés megyében, a vállalatok sorrendjében a negyedik legjobb eredményt érte el

Az ügyvezető igazgató szerint még el kell telnie 2-3 évnek ahhoz, hogy ismét elérjék a rekordnak számító 2.5 milliárd forintos árbevételt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!