2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország miként jelenleg, a jövőben is vonzó célállomása lesz a tengerentúli tőkének - nyilatkozta az Egyesült Államokban tartózkodó Bajnai Gordon miniszterelnök a Dow Jones Newswires gazdasági hírügynökségnek a magyarországi befektetési környezettel kapcsolatban az utóbbi időszakban felerősödött külföldi aggodalmakra reagálva.

Magyarország barátságos és az is lesz - szögezte le Bajnai Gordon. A magyar miniszterelnök hozzátette: a kormány támogatja a közvetlen külföldi befektetéseket, elkötelezett irántuk. Hangsúlyozta, a kormány azon van, hogy igazságos, átlátható és törvényileg tiszta döntések szülessenek.

A közvetlen külföldi befektetések döntő fontosságúak a magyar gazdaság számára, amely még jövőre is várhatóan recesszióban lesz - jegyezte meg a hírügynökség. Bajnai Gordon azt mondta, hogy az egy főre jutó közvetlen külföldi befektetés Magyarországon a legnagyobb Közép- és Kelet-Európában. Több mint félmillió magyarnak adnak munkát a többségi külföldi tulajdonú cégek.

A múlt hónapban kilenc külföldi, Magyarországra akkreditált nagykövet, köztük az Egyesült Államoké panaszt emelt, hogy a nem transzparens eljárások elriaszthatják a lehetséges befektetőket. Eközben amerikai törvényhozók egy csoportja Indiana államból olyan törvénytervezetet nyújtottak be, ami felszólítja Magyarországot, bánjon igazságosan a befektetőkkel.

Bajnai Gordon elmondta még: a jövő év elején döntenek annak a lehetőségéről, hogy Magyarország visszatér az eurókötvény piacra. A miniszterelnök rámutatott: a forint számára kulcsfontosságú, hogy olyan sávban maradjon, ami nem sérti a kiskereskedelmi hitelvevőket és az ország exportálóit. Most ebben a sávban vagyunk - jegyezte meg.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!