2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország a válság közepén is azt teszi, amire szükség van: beruház a jövőbe, a munkahelyekbe és az emberekbe - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón Záhonyban.

A kormányfő méltatta a Záhonyban és térségében megvalósuló, mintegy 37,5 milliárd forint értékű, hazai és uniós forrásokból megvalósuló komplex gazdaságfejlesztési programot, hangoztatva: ilyen tudatos, végiggondolt, kitartó fejlesztésekkel lehet Magyarországot előrevinni. A cél az, hogy a terület Európa egyik legjelentősebb logisztikai központjává váljon - fejtette ki Bajnai Gordon. A miniszterelnök rámutatott: ehhez olyan feltételeket kell teremteni, amelyek az árutulajdonosok áruelosztó kapacitását, valamint nyersanyag- és félkésztermék-feldolgozó kapacitását a térségbe vonzzák.

Építeni kell arra az adottságra, amely történelmi örökségként Kelet és Nyugat vasúti találkozásánál Záhony korábban megszerzett magának - mondta a kormányfő. Hozzáfűzte: ez a projekt nemcsak a vasutat érinti, hanem munkahelyteremtő, iparfejlesztő beruházás, valamint közlekedésfejlesztés is egyben. "Minden forintja itt kerül befektetésre, ezért példaadó beruházás" - jelentette ki a miniszterelnök.

A záhonyi komplex gazdaságfejlesztési nagyprojektben 220 négyzetkilométernyi területén 50 ezer lakos és 16 település érintett közvetlenül. A program öt fő eleme közül több már megkezdődött. A 165 hektáros Fényeslitke-Komoró térségében létesítendő, 4,4 milliárd forintos ipari park alapkövét október végén tették le.

Elindult továbbá a térségben tevékenykedő, illetve betelepülni szándékozó - elsősorban logisztikai - kis-és középvállalkozásokat fejlesztő program is, amelynek során eddig huszonhárom projekt részesült összesen közel kétmilliárd forint támogatásban.

Szép Béla, a térség szocialista országgyűlési képviselője a tájékoztatón elmondta: a vasúti infrastruktúra fejlesztésére összesen 20,5 milliárd forintot költenek Záhony körzetében, az összegből egyebek közt 43 kilométernyi pályaszakaszt újítanak fel. Ezzel párhuzamosan zajlik a közúti rehabilitáció, amelynek keretében javítják az utak minőségét, és megépítik a településéket elkerülő útszakaszokat. A legújabb, a Tornyospálcát elkerülő 1,6 kilométeres, 160 millió forint felhasználásával megépített útszakaszt a maga miniszterelnök adta át pénteken.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!