TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. július 28. 15:19

A felzárkózó európai piacok befektetési termékei jól teljesítenek az euróövezeti szuverén adósságválság közepette, ám nem szabad ezt a térséget sem "biztos menedéknek" tekinteni, mivel több csatornán is átterjedhet erre az országcsoportra a valutauniós "járvány" - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Barclays Capital kiemeli, hogy miközben az euróövezeti gazdaságok adósbesorolásait sorra rontják a hitelminősítők, Közép-Kelet-Európában ellenkező irányú adósosztályozási folyamat zajlik. "Ez figyelemreméltó", mivel a Lehman Brothers amerikai nagybank összeomlása utáni időszakban még ezeket az országokat tekintette a piac Európa leggyengébb térségének.

A Barclays Capital szerint azonban "elbizakodottság" lenne a közép-kelet-európai országokat biztonságos befektetői menedéknek tekinteni, mivel ez a térség is ki van téve az euróövezeti járványveszélynek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.