TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. október 7. 10:43

Egyre inkább enyhítésre hajló a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának alapállása és nem kizárt, hogy a jelenlegi kamatcsökkentési ciklus végére 3 százalék alá kerül a jegybanki alapkamat - vélekedtek magyarországi tárgyalásaik alapján londoni pénzügyi elemzők.

A Barclays szakelemzői budapesti megbeszéléseikről összeállított beszámolójukban közölték: az MNB várakozása az, hogy a magyar gazdaságban meglévő kapacitástöbblet a növekedés élénkülése ellenére is korlátot szab az inflációs nyomásnak.

A Barclays szakértői ennek alapján azt jósolják, hogy az MNB az idei év végéig 3 százalékra csökkenti alapkamatát. A cég közgazdászainak megítélése szerint ugyanakkor úgy tűnik, hogy a magyar jegybank "már készíti elő a terepet" a jövő évi, 3 százalék alatti szintekig folytatódó további kamatcsökkentésekhez.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.