1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre inkább enyhítésre hajló a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának alapállása és nem kizárt, hogy a jelenlegi kamatcsökkentési ciklus végére 3 százalék alá kerül a jegybanki alapkamat - vélekedtek magyarországi tárgyalásaik alapján londoni pénzügyi elemzők.

A Barclays szakelemzői budapesti megbeszéléseikről összeállított beszámolójukban közölték: az MNB várakozása az, hogy a magyar gazdaságban meglévő kapacitástöbblet a növekedés élénkülése ellenére is korlátot szab az inflációs nyomásnak.

A Barclays szakértői ennek alapján azt jósolják, hogy az MNB az idei év végéig 3 százalékra csökkenti alapkamatát. A cég közgazdászainak megítélése szerint ugyanakkor úgy tűnik, hogy a magyar jegybank "már készíti elő a terepet" a jövő évi, 3 százalék alatti szintekig folytatódó további kamatcsökkentésekhez.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!