TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. április 22. 10:16

Várhatóan újabb negyed százalékponttal 4,75 százalékra csökkenti alapkamatát keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az elemzők szerint.

A Barclays fél százalékpontos kamatcsökkentést vár a monetáris tanács keddi ülésén.

Érvelésük szerint az MNB a jelenlegi enyhítési ciklusban eddig 2 százalékponttal csökkentette alapkamatát, a teljes kosárra számolt éves összevetésű infláció azonban ennél nagyobb ütemben, tavaly augusztus óta mintegy 3 százalékponttal csökkent.

A Barclays londoni elemzői szerint emiatt az elmúlt hónapokban a reálkamatszint még nőtt is, és jelenleg viszonylag magas: 2,8 százalékponttal haladja meg az inflációs ütemet.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.