2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Görögországhoz és Olaszországhoz hasonlóan Belgium is elveszítheti a pénzügyi piacok bizalmát, ha nem alakul meg a hamarosan a kormány - véli Karel de Gucht, az Európai Bizottság (EB) belga tagja.

De Gucht szerint Olaszország és Görögország "egyelőre megmenekült", mert mindkét országban új kormány alakult. "A piacokon viszont könnyen felmerülhet a kérdés, hogy ki lesz a következő, és Belgium a lehetséges áldozatok között van" - idézte a belga - a reszortja szerint a kereskedelempolitikáért felelős - EU-biztost az EUobserver.com hírportál. 
 

Belgiumban a 2010 júniusában tartott parlamenti választások óta nem sikerült kormányt alakítani, az országot ügyvezető kabinet irányítja. A kormányválság rekord hosszúságú, több mint 510 napja tart, miközben a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság megközelítette a 100 százalékot. 

Az EB legutóbbi, november 10-én megjelent előrejelzése szerint Belgiumban a GDP-arányos államadósság 2011-ben 97,2 százalék, 2012-ben pedig 99,2 százalék lesz. Belgium így mindkét évben az ötödik helyen áll az államadósság nagysága alapján összeállított listán, amelyet az euróövezeti válságállamok négyese, Görögország, Olaszország, Írország és Portugália vezet.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!