TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Görögországhoz és Olaszországhoz hasonlóan Belgium is elveszítheti a pénzügyi piacok bizalmát, ha nem alakul meg a hamarosan a kormány - véli Karel de Gucht, az Európai Bizottság (EB) belga tagja.

De Gucht szerint Olaszország és Görögország "egyelőre megmenekült", mert mindkét országban új kormány alakult. "A piacokon viszont könnyen felmerülhet a kérdés, hogy ki lesz a következő, és Belgium a lehetséges áldozatok között van" - idézte a belga - a reszortja szerint a kereskedelempolitikáért felelős - EU-biztost az EUobserver.com hírportál. 
 

Belgiumban a 2010 júniusában tartott parlamenti választások óta nem sikerült kormányt alakítani, az országot ügyvezető kabinet irányítja. A kormányválság rekord hosszúságú, több mint 510 napja tart, miközben a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság megközelítette a 100 százalékot. 

Az EB legutóbbi, november 10-én megjelent előrejelzése szerint Belgiumban a GDP-arányos államadósság 2011-ben 97,2 százalék, 2012-ben pedig 99,2 százalék lesz. Belgium így mindkét évben az ötödik helyen áll az államadósság nagysága alapján összeállított listán, amelyet az euróövezeti válságállamok négyese, Görögország, Olaszország, Írország és Portugália vezet.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.